front_001_smile

Om Bydalsfjällen

I Bydalsfjällen finns plats för alla. Ungdomarna har sin park, pensionärerna sina långåk, träningsfreaken sina längdskidspår och barnfamiljerna sin närhet till backen. Och trots detta har vi gott om utrymme. Plats att röra sig. Det finns Svängrum.

Bydalsfjällen är ett av Sveriges mest snösäkra områden med mycket natursnö och perfekta förhållanden för bra skidåkning. Välkommen till Bydalsfjällen i vinter (och i sommar).

Höglekardalens Semesterby

Här är det lätt att vara gäst, med närhet till allt. Detta är områdets största och mest mångsidiga anläggning. Öppet både sommar och vinter. Fjällbutik, skidshop, boende i nyproducerade lägenheter med ski in/ski out läge. Här ligger Restaurang Drommen som erbjuder After Ski, Tyrolerafton och en bred meny med mat och goda viner i personlig och avslappnad miljö.

Höglekardalens Fjällpensionat

Fjällpensionatet i Höglekardalen har funnits längre än vägen dit. Pensionatet är ett familjeföretag i tredje generation och här finns, förutom stugboende, en husvagnscamping och ett värdshus som erbjuder hembakat och vällagad mat i personlig miljö.

Bydalen

Boende i nyproducerade lägenheter vid foten av backen. Större privathus finns även för uthyrning. Närheten till Wärdshuset är uppskattat för sin lunchbuffé, afterski, cafe, bar, temakvällar och sportbutik/ skiduthyning.

 

De Åtta Årstiderna

Hos De åtta årstiderna i Hosjöbotten erbjuds samisk upplevelseturism. Hit kommer konferensgäster och privatpersoner för att uppleva jakt och fiske, ta del av renskötarens vardag och spännande kajakarrangemang.
All jakt och fiske sker på egna marker och eget vatten. Hosjöbottens unika plats – mitt på fjället – är en stor del av upplevelsen. Boende sker i samelägret med bastu, vedeldad badtunna och fjällutsikt åt alla håll

Gräftåvallen

Med tio minuter till kalfjället är Gräftåvallen riktigt naturnära. 45 km preparerade längdspår och en perfekt barnbacke gör Gräftåvallen till en riktig familjepärla.
Här finns en stark familjekänsla som skapas av alla trevliga gäster som träffas och trivs på Fjällgården vinter, sommar och höst över en bit mat och dryck. Här är det lätt att koppla av.

Fjällhalsen.

Med en kombination av mysig miljö, god mat och ett gott värdskap ger Fjällhalsen en matupplevelse utöver det vanliga. Här har temakvällarna varit tradition sedan slutet av 80-talet.
Ett fåtal stugor finns också till uthyrning och den övre respektive nedre skidleden* säkrar att det alltid går att ta sig hit – skidledes.

Camp Dammån

Camp Dammån ett paradis för fiskare och andra naturälskare. Milslånga fiskestränder, fina kanotvatten och vacker natur. Här finns professionell guidning för jakt och fiske samt en av Jämtlands få Bäversafariturer.
På Camp Dammån finns plats för den som söker naturupplevelser i ostörd miljö men också för den som vill diskutera rekordfiske eller delta i Camp Champ.

Liftbolaget.

Liftbolaget i Bydalsfjällen är motorn och ser till att det varje dag under vintersäsongen går att åka i de 45 nedfarterna och de 17 liftarna med en liftkapacitet för 15 000 åkare per timme. Endast fyra skidområden i Sverige har fler nedfarter. Barnområdena i Drommen och vid Lill-Arne samt parken och skicrossen är populära områden. Liftbolaget sköter längdskidspåren i Höglekardalen och Bydalen.

map